vineri, 1 mai 2009

1 Mai

1 Mai ....si muncitoresc.
Nu am amitiri legate de ziua de 1 mai.
NU mergeam la gratare sau mici ,nu faceau parintii mei petreceri.
Adac erau liberi,stateam acasa si ne odihneam...parca era si ceva program in plus la televizor.
1 Mai mai insemna in copilarie ca ,in cazul in care se mergea la padure (asta catre adolescenta cand ai mei si-au luat masina),aveam voie sa stam pe patura sa facem plaja.Mama ne spunea mereu ca in lunile care contin litera R in nume nu se face plaja.Ca R vine de la "rece".Deci pamantul e rece si noi ne racim.
1 Mai mai insemna o animita melodie.Daca nu auzeam la televizor melodia asta parca nu era 1 Mai.SI mereu cand incepea melodia pe ecran aparea o crenguta de mar inflorita.
Bineinteles ca azi mi-am ascultat melodia (la ora 5 dimineata inainte sa incep inventarul).


Ps. NU am gasit niciun montaj sa aiba si creanga de mar inflorit.

4 comentarii:

Manole spunea...

mie mi-a ramas in cap aia cu ...milioane...de milioane... :))))

Elisa spunea...

este singurul videoclip pe subiect,c-am cautat si eu ceva defilare dar nu de acum,de pe vremuri,insa acesta este singurul si culmea...are doar cantarea.Cele doua chipuri, sunt sigura ca, ii reprezinta pe cei doi tovarasi,desi sunt ffff stilizati :)

zincabeiu spunea...

Melodia lui Ciprian Porumbescu este frumoasa si n-are nimic a face cu comunismul. Poza e sovietica...

floris spunea...

Mestere cred ca o stiu.O cantam la cor.
Stiu Elisa ca si eu am cautat mult .Si dupa cum am vazut cred ca e si singura ,mai ales ca am vazut-o postata pe multe bloguri.
ZInca,o dadeau in fiecare zi de 1 Mai.Dar avea imagini din gradini inflorite.De aceea e ca un simbol al zilei de 1 mai.FAra nici o legatura in mintea mea cu comunismul.Poate pana anul viitor fac eu un montaj cu pomi infloriti.Cu ajutorul Elisei.