marți, 30 iunie 2009

Indignare

Deci....
Am foarte putin timp.Ma impart intre servici si casa.In putinul timp care imi ramane invat sa fac si eu o facultate ca sapot avansa pe o scara impusa de altii.
NU ma uit la televizor decat in conditiile in care se uita sotul meu si i se deconecteaza castile.Aud ce se discuta si imi distrage pentru putin timp atentia.
De ceva timp nu ma simt bine.NU pot sa spun ca ma doare ceva anume.Doar c anuma simt bine.NU asimilez mancarea pe care o mananc si totusi m-am ingrasat.
De o viata sunt la regim si totusi...nu am timp sa merg la doctor ca v-am spus ca am traseu fix.
Azi m-am simtit din nou rau la servici si am avut norocul la terminarea programului sa fie o comanda de pizza chiar langa casa mea.
Ajung acasa,fac un dus...intre timp Printesa imi incalzeste putina supa de pui.
Ca zice ea : "-Poate o sa te simti mai bine dupa supica."
Si ma pune gaia sa pornesc televizorul.
Incepuse Happy Hour.
Si da pe post reportaj de la "nunta secolului".
M-am inecat de indiganre.Cica au dat la participantii la nunta salam si branza ca mireasa a fost fata mare.Ca au jucat cearceaful.
NU ....sincer mi se rupe daca a fost sau fata mare.
Dar cand vezi cat tam-tam pentru o tigancusa .cat tam-tam pentru cine?
Pentru un nimeni....Si nic iasta nu e problema ci faptul ca au aruncat cu banii in stanga si in dreapta pe porcusori de lapte (culmea ipocriziei si a infatuarii -au cautat sa fie toti la aceeasi greutate),pe rochie de zeci de mii de euor,pe toalete si mai stiu eu ce.
Sa ii fie de bine...dar de unde mama soarelui au strans atata banet?
treba lor,ca mi se rupe iar.
Dar cand stiu cati copii au nevoie de tratament...cand stiu cati batrani sufera de foame...cand stiu cum alti OAMENI se chinuie sa puna mana de la mana sa adune bani pentru utilarea spitalelor.
OAMENII stau la colt de strada si vand limonada...
OAMENII fac clatite (imi pare rau ca pentru moment e inchis blogul lui Adi Hadean) pentru a ajuta o mama sa fie operata ca sa i se saleveze viata.
OAMENII scriu pe bloguri si mediatizeaza cazurile disperate pentru a mai putea aduna cei in nevoi sa mai adauge un banutz la suma aia uriasa de care e nevoie pentru a-si salva viata.
Pe cand oamenii (as fi folosit un font atat de mic acum,mic ca sufletul lor)isi etaleaza cearceafurile patate din noaptea nuntii si mananca si beau de milioane de euro pentru ca lenjeria e patata.Parca e atata de greu in ziua de azi sa faci o operatie de refacere...Si daca nu faci operatia s-o gasi cineva sa se taie la deget pentru a repara onoarea...
De ce nu a renuntat mireasa respectiva la 10 lanturi de aur din ce a primit la nunta pentru a salva un copil?
De ce asa zisul rege nu a donat ceva din marea lui avere pentru sectia de Cardiologie pentru care poti trimite SMS-uri la 858?
Sau daca tot era tata populatie acolo de ce nu au luat telefoanele sa trimita cate 2 SMS-uri de persoana la numerele acestea .
Sunt oameni care au cu adevarat nevoie.
Iar presa?
Au mediatizat atata nunta asta...De ce nu au mediatizat gratis macar unul din cazurile grave.
Ne mor copii cu zile pentru ca nu sunt bani pentru operatii,tratamente ...
Dar facem nunti de miliarde.
Organizam festivitati inutile cu miliarde...
In ce lume mica si murdara traim.

Credeti-ma ca sunt indignata.
Ma linistesc si am sa revin sa pun link-urile necesare

11 comentarii:

Elisa spunea...

Inca nu te-ai linistit,ca nu vad niciun link :( Floris,tu nu stii ca traim in tara lui papura voda si a lui vantura bugete de criza??? Nu te mai indigna...televiziunile private fac bani din bani nu din nimic,asa ca n-or sa promoveze niciodata saracia si boala,nevoia si omenia...noo.Te pup sa-ti treaca :)

Manole spunea...

pentru ca platesc bani grei, ca au de unde....de la mine, de la tine ...de la noi...din furt! Anumite televiziuni...pun botul...seara de seara dau muzica "adecvata" culturarizarii maselor!!!

starsgates spunea...

Off...
Ce te mai miri, ce te mai înfurii?
Asta e viaţa!
Cei care vor să stăpânească n-o să aibă niciodată nevoie de oameni deştepţi, şi atunci de ce nu ar îndobitoci prin toate mijloacele, pe cei ce se lasă prostiţi?

zincabeiu spunea...

De ce-ti pui atatea intrebari? Nu vezi ca sunt lumi diferite, realitati paralele?
Cum sa luptam noi cu ei ? Suntem regnuri diferite, ca sa zic asa.

Manole spunea...

Iara disparusi?

Elisa spunea...

Buna dimineata, Floris!

CELLA spunea...

Eu te văd zilnic :)
te îmbrăţişez cu drag, în tăcerile tale
îmi face bine să te găsescacolo în fiecare dimineaţă

pescarusul argintiu spunea...

Floris, invinge-ti dezgustul si vino sa cernem nisipul si sa alegem scoicile pentru coliere si bratari! :)
Nu te mai mahni, am vazut si eu acele secvente si am cautat urgent o lamaie ca sa-mi inving greata...
Asa cum exista paianjeni si scorpioni veninosi ascunsi in nisip, tot asa exista si reziduurile umane ce consuma, acumuleaza si sfideaza.
O vara frumoasa!

Anonim spunea...

Prostii de anonim: Iubeste-ti viata ta, traieste-ti viata ta, bucurate de viata ta si de prietenii pe care -i ai si nu te mai uita prea serios in jur ca e plin de toxine. ma simt onorat ca te-am citit. Semnez la indignarea ta. dar crede-ma nu trebuie pus la suflet. te fura peisajul. Si asta vor baietii............

floris spunea...

Starea de lehamite nu mi-a trecut inca.A ramas acolo in spate.Revine de fiecare data cand intru la Issabele.De fiecare data cand vad copii care au nevoie de bani pentru a se face bine imi revine in minte imaginea miresei cu toti banii aia de aur atarnati de sortul si fularul ei.Si nu numai aia ca a mai fost o nunta asemanatoare.In fine.
Anonim,imi traiesc viata.Asa cum pot si mi-e greu sa nu ma uit in jur si mi-e greu sa nu pun la suflet.
Eu sunt onorata ca m-ai citit.
Bine ai venit.

Anonim spunea...

Uite de-asta nu ma uit eu la TV! Ah, si nu mai papa cu tvul deschis, uitandu-te la chestii urate, care te supara, te enerveaza sau te intristeaza. Imagineaza-ti cum e sa inghiti odata cu alimentele si toate emotiile alea neplacute, care ajung in final in stomac si-ajung sa-ti dea batai de cap.
Ce ma enerveaza mai mult decat tiganeala de la tv este nemediatizarea cazurilor in care fie e vorba de o poveste faina, demna de cunoscut, fie e nevoie de ajutor.