miercuri, 17 februarie 2010

...

Azi se termina un an extrem de greu.Va incepe un an care ,dupa primele semne va si mai greu.SI pentru ca vreau sa inchei frumos ceva urat va ofer un text ,primit pe mail,un text care m-a facut sa zambesc si sa caut in adancul sufletului un strop de lumina.
va multumesc ca mi-ati fost alaturi.

O dragoste adevarata

Era o dimineaţă aglomerată la cabinet când, în jurul orei 08:30, intră un domn bătrân cu un deget bandajat. Îmi spune imediat că este foarte grăbit căci are o întâlnire fixată pentru ora 09:00. L-am invitat să se aşeze ştiind că avea să mai treacă cel puţin o jumătate de oră până să apară medicul. Îl observ cu câtă nerăbdare îşi priveşte ceasul la fiecare minut care trece.

Între timp mă gândesc că n-ar fi rău să-i desfac bandajul şi să văd despre ce este vorba. Rana nu pare a fi aşa de gravă… în aşteptarea medicului, mă decid să-i dezinfectez rana şi mă lansez într-o mică conversaţie. Îl intreb cât de urgentă este întâlnirea pe care o are şi dacă nu preferă să aştepte sosirea medicului pentru tratarea rănii… Îmi răspunde că trebuie să meargă neapărat la casa de bătrâni, aşa cum face de ani buni, ca să ia micul dejun cu soţia.

Politicoasă, îl intreb de sănătatea soţiei. Senin, bătrânul domn îmi povesteşte că soţia, bolnavă de Alzheimer, stă la casa de bătrâni de mai bine de 7 ani. Gândindu-mă că într-un moment de luciditate soţia putea fi agitată de întârzierea lui, mă grăbesc să-i tratez rana dar batranul îmi explică că ea nu-şi mai aduce aminte de 5 ani cine este el…

Şi-atunci îl întreb mirată: “Şi dvs.. vă duceţi zilnic ca să luaţi micul dejun împreună?“. Cu un surâs dulce şi o mângâiere pe mână, îmi răspunde: “E-adevărat că ea nu mai ştie cine sunt eu, dar eu ştiu bine cine este ea“.

Am rămas fără cuvinte şi un fior m-a străbătut în timp ce mă uitam la bătrânul care se îndepărta cu paşi grăbiţi. Mi-am înghiţit lacrimile spunându-mi în sinea mea: “Asta este dragostea, asta este ceea ce îmi doresc de la viaţă!… Căci, în fond, aşa este dragostea adevărată ?!… nu neapărat fizică şi nici romantică în mod ideal. Să iubeşti înseamnă să accepţi ceea ce a fost, ceea ce este, ceea ce va fi şi ceea ce încă nu s-a întâmplat.”

Persoanele fericite şi împlinite nu sunt neapărat cele care au tot ce-i mai bun din fiecare lucru, ci acelea care ştiu să facă ce-i mai bun din tot ceea ce au.

Viaţa nu înseamnă să supravieţuieşti unei furtuni ci să ştii să dansezi în ploaie !!


text primit de la Ozibuna.net

8 comentarii:

Elisa spunea...

Draga mea,treci pe la mine sa te imbratisez si sa-ti spun LA MULTI ANI CU SANATATE!
Tot ce iti doresti si un an mai bun si pentru tine,din toata inima, iti doresc.Te pup.

zincabeiu spunea...

La multi ani ! O primavara frumoasa !

floris spunea...

Multumesc ,Elisa.
Multumesc Zinca...si pentru celelalte cuvinte.

pescarusul argintiu spunea...

LA MULTI de Dragobete! :)
Ma bucur mult ca ai revenit cu o pilda de viata atat de frumoasa!
Bafta multa in anul ce-a luat startul si mult soare in alaiul primaverii, alaturi de familie, mari si mici!

Manole spunea...

La multi ani si La multi ani!

CELLA spunea...

gând drag şi primăvară plină de soare
mi dor de tine:)

floris spunea...

Multumesc Pescarus.:)
CHiar daca intarziat.
Mestere ,la multi ani si tie.
CELLA....si mie mi-e dor de mine.
NU vreau sa fiu patetica dar...
DUMNEZEU sa va binecuvanteze.

floris spunea...

Binecuvantarea e si pentru Elisa si Zinca.
Si pentru oricine mai citeste pe aici:)